• Din varukorg är tom

Om företaget

Jaktaktiv ab

 Jag som driver företaget och är kursledare har under snart 40 år jagat och bedrivet viltvård. Sedan 2020 har jag varit lärare och kursledare för Jägarskolan. 
Mitt yrke som officer i Försvarsmakten har gett mig en gedigen pedagogisk utbildning och många års erfarenhet av att utbilda, både teoretiskt och praktiskt. Med yrket följer också ett starkt säkerhetsmedvetande tex när det gäller vapenhantering. Förutom att jaga och utbilda i jakt så är jag också kommunjägare och eftersökjägare vid Polisen.

Företaget är beläget i Östersund och vår utbildning bedrivs i egna anpassade lokaler. Kursen stödjer sig i stort på Svenska jägarförbundets kursplan och litteratur. Den praktiska delen i kursen genomförs i samarbete med Östersunds jaktskytteklubb och dess duktiga skytteinstruktörer där genomförs också de praktiska Jägarexamenproven.

På våra kurser får kursdeltagaren lära sig dig de grundläggande teoretiska och praktiska delarna som behövs för att bli en säker och ansvarsfull jägare.
Våra kurser består av minst 50 timmar lärar-, instruktörsledd utbildning där kursdeltagaren får den teoretiska kompetensen, stöd med självstudier, den praktiska vapenträningen och skjututbildningen som krävs för att ta jägarexamen.
Kursdeltagarna får fysiskt under hela kursen träffa lärare och andra kursdeltagare i syfte att utbyta erfarenheter.

Vi tar helt avstånd ifrån och tror inte alls på att man kan få grunden till sin jaktliga bana genom "weekend-" och distanskurser som andra företag och organisationer erbjuder för att ta jägarexamen.

För att kursdeltagaren skall befästa sina kunskaper och färdigheter utbildar vi utifrån pedagogikens grunder samt genom att använda oss av duktigt pedagogiska, utbildade, erfarna lärare och instruktörer.

anders olsson