• Din varukorg är tom

 Vår JÄGARSKOLA
genomförs under 5 veckor

Jägarskolan ger dig en bred kunskap om jaktetik, olika viltarter, aktuell lagstiftning, praktiskt skytte, säker vapenhantering, olika jaktformer samt en hel del annat. Allt som krävs för att ta en komplett jägarexamen!

Vår jägarskola har ett upplägg på studieplan där kursdeltagaren under fem veckor får de teoretiska kunskaperna genom fysiskt ledda lektioner av lärare och stöd med självstudier. Upplägget ger en mycket god kunskapsbas och alla förutsättningar för att man skall klara det nya teoriprovet i Jägarexamen.   

En fem veckors lärarstöd utbildning har visat sig vara den inlärningsform som ger bäst resultat om man jämför med självstudier, distansundervisning, studiecirkel eller weekendkurs.

Som kursdeltagare får du tillgång till vår web-baserade Elevportal. Portalen innehåller bla kunskapsprov, övningsprov (totalt ca 1000 övningsfrågor), instruerande filmer, ordlista mm.

Alla teorilektioner direktsänds via Google Meet, man behöver således inte missa något om man är på resa eller vid sjukdom utan kan ändå vara delaktig under lektionen.

Då lektionerna också "spelas in" och lagras på vår elevportal kan de nyttjas för repetition. Ett utmärkt redskap har det visat sig om man har lässvårigheter.

Den praktiska delen i Jägarskolan med vapentränning och skjututbildning leder dig inte bara till godkända praktiska prov i jägarexamen, utan också till att du kommer känna dig väl förberedd och trygg i inledningen av din bana som jägare. 

All utbildning genomförs i Östersund.

UPPLÄGG

Teoridel på 30 timmar fördelat på åtta fysiska träffar under 5 veckor.
Kursen avslutas med det teoretiska provet (jägarexamen).

Praktisk skjututbildning samt praktiska proven (jägarexamen) 20 timmar genomförs under en helg efter det teoretiska provet (vid totalt tre tillfällen i maj, juni och september/oktober). Tid för kompletterande studier finns mellan teoridelen och den praktiska utbildningen för eventuellt teori-omprov. Ett godkänt teoriprov är ett krav innan man får genomföra de praktiska proven.

Pris för komplett kurs: 6 400kr

I avgiften ingår också:
  • Kurslitteraturen SJF Jägarskolan till ett värde av 795kr
  • Medlemsavgiften till Svenska Jägarförbundet till ett värde av 300kr 
  • Fri vapenhyra vid skjututbildning och de praktiska proven till ett värde av 200kr
  • Ett års medlemskap i Östersunds jaktskytteklubb till ett värde av 300kr
  • Tillgång till vår elevportal med bla kunskapsfrågor och övningsprov
  • Måltider och fika 

ERBJUDANDE!
Nu har du möjlighet att dela upp kursavgiften helt ränte- och avgiftsfritt i 6 nader

Som medlem i Svenska Jägarförbundet får du också:

- Jägarskolan Premium (400 st digitala frågor att öva på inför teoretiska provet)
- Jägarförsäkring
- 11 nummer av tidningen Svensk Jakt
- Medlemsrabatter